Hírek Kiemelt hírek Szentes

Emlékezés a sportolóra, továbbá a leégett sportcsarnokra

A Koszta József Múzeum az ‘Új remény’ című sporttörténeti kiállításához kapcsolódóan május 6-án visszatekintő beszélgetést szervezett Bertók Róberttel, a Magyar Ökölvívó Szövetség szövetségi kapitányával.
Bertók Róbert szentesi, majd újpesti ökölvívóként 1997-ben magyar bajnoki címet nyert 57 kilogrammban, éveken át volt tagja a válogatottnak, majd később kick-boxban világbajnoki aranyérmet is szerzett. Több éven keresztül dolgozott ökölvívó edzőként, az elmúlt években az egyik legjobb magyar profi bokszoló, Szellő Imre edzéseit irányította. Három jelölt közül választották meg őt a magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitányának.
A vendéget Bocskay István kérdezte.
A diskurzus a családi bemutatással kezdődött: szó esett a szüleiről, testvéreiről, feleségéről és két gyermekéről. Hobbijai között említette a kapitány a pecázást, az olvasást, a főzést, egyes (kiválasztott) TV műsorok megtekintését.
A több mint egy órás beszélgetés kitért Bertók sportolói, edzői, rendezvényszervezői, marketing pályájára, és a nemrégiben leégett dr. Papp László Városi Sportcsarnokkal kialakult ‘kapcsolatára’.
A program végén, annak dokumentálására (is) a vendég aláírt néhány, az ő szervezőmunkájához kapcsolódó plakátot, melyet elhelyeznek majd a Koszta József Múzeumban.

Vélemény, hozzászólás?