Hírek Kiemelt hírek Szentes

Emlékezés az Összetartozás Napjára

A Szentesi Önkormányzat és a Művelődési Központ a Nemzeti Összetartozás Napján megemlékezést tartott a Dobovszky téren, a Dózsa-kertben.
A nemzeti és a székely himnusz közös eléneklése után Bocsaky István, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal referense köszöntötte a megjelenteket, rövid, bevezető áttekintést adott a 102 évvel ezelőtt történt tragikus folyamatokról.
A Magyarok Szövetsége nevében Zentai Ákos, a Felsőpárti Református Gyülekezet lelkészeként Gilicze Andrásné, az Evangélikus Egyházközség nevében Veres-Ravai Réka lelkész, továbbá a helyi önkormányzat képviseletében Szabó Zoltán Ferenc polgármester mondta el gondolatait.
Ezúttal Veres-Ravai Réka beszédéből idézünk fel egy rövid részletet, azért, mert ő Marosvásárhelyen született, így tőle hallani, mit jelent Trianon, és annak következményei – az kiemelt, és “szó szerinti” figyelmet érdemel:
A rendezvény közben 16.32-kor megszólaltak a Szent Anna római katolikus, az Evangélikus és a Felsőpárti református templom harangjai, amit felállással, néma csendben hallgattak a jelenlévők.
A megemlékezés végén az önkormányzat, a helyi egyházak, a Mi Hazánkért Mozgalom, a Magyarok Szövetsége, a Rákóczi Szövetség, a sepsiszentgyörgyi küldöttség képviseletében megkoszorúzták a 12 évvel ezelőtt ezen a téren elhelyezett Trianoni Emléksziklát.
A rendezvényen fellépett a Pengető citerazenekar, a sepsiszentgyörgyi kamara gitárzenekar, Dimák Patrik (gitáros), illetve levetítették a Csík zenekar: Hazám-hazám című videóklipjét.
Az esemény a Szózat közös eléneklésével zárult.

Vélemény, hozzászólás?