Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Emlékezni kell, a múltat nem feledhetjük

45 éve a vízilabda OB I-ben a Szentes és 85 éve született dr. Rébeli Szabó József címmel rendeztek egy beszélgetést november 8-án, a Szentesi Városi Könyvtárban. A témákról Tímár Ferenc informatikus-könyvtáros beszélgetett Kádár József, Magyar Kupa győztes vízilabdázóval, világbajnok szenior pólós és Komjádi Kupát nyert vízilabda edzővel. A megjelentek között jó volt látni a szűkebb családot, Rébeli első pólós tanítványait, volt munkatársait, díszpolgár társát, a Vízilabda Klub jelenlegi elnökét, illetve tisztelőit, akik eljöttek közösen emlékezni.

Érdekes és őszinte volt Tímár Ferenc felvezetése – a vízilabdához nem nagyon értek, Rébeli Szabó Józsefet személyesen egyáltalán nem, amúgy kevéssé ismertem. Gyakorlatilag ez határozta meg a közel egy órás program tartalmát, ahol a fő szerepet az informatika, néhány internetes oldal vette át: a kérdező onnan olvasott fel, néha kérdezte beszélgető társát.

A résztvevők közül többen is szívesen hallgattak volna több történetet, személyes élményt, sztorit a diskurzus során, hiszen az interneten olvasható információk már sokak számára elérhetők, tanulmányozhatók.

 

Nagy kár, hogy így alakult ennek a kezdeményezésnek a végkimenetele, és nagy öröm, hogy valakiknek eszébe jutott ezekről a témákról beszélgetni. Az élvonalbeli helyi vízilabda, és megalapozójának kerek évfordulói megérdemlik azt, hogy akár a könyvtárban, akár kevéssé szakemberek és akár többször is alkalmat találva elevenítsék fel a történéseket.

A  cikk címére reagálva:  Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak

Nagy-nagy köszönetet és gratulációt érdemelnek a szervezők!

Képgaléria:

“Jozsó” (1960) F.. T.F.
Rébeli J rajzai
Rébeli J rajzai
Az OB I-be 1972-ben feljutó csapat tagjai,balról: Pengő L., Bors K.,Kádár J. Szénászky J.
Rébeli József tanítványai (és fia)
Bors Károly rajza: a “szegényes” öltözetű Szentes átveszi a Kupát.
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?