Kiemelt hírek Szentes

Emléktábla – Léhi Gábor tiszteletére

A szentesi Árpád Szabadidős Sportklub szeptember 11-én, a klub Kiss Bálint utcai székházánál emléktáblát helyezett el a nemrégiben elhunyt Léhi Gábor, nyugállományú honvéd alezredes, az Árpád Szabadidős Klub alapítója, örökös elnöke tiszteletére.

Az ünnepségen részt vett az elnök özvegye, szűkebb rokonsága, a klub több tagja.

Az emléktábla előtt a klub jelenlegi elnöke mondott néhány gondolatot elődje, áldozatot és fáradtságot nem ismerő szerteágazó munkájáról, méltatta tevékenységét.

Berényiné dr. Papp Erzsébet, középiskolai tanár egy József Attila verssel emlékezett az ez év márciusában elhunyt Léhi Gáborra.

Szirbik Imre egykori polgármester beszédében megismerkedésük kezdeteiről, együttműködésükre, munkakapcsolatukra jellemző következetességéről, állhatatosságáról, valamint az egész életére jellemző katonásságáról szólt. Embersége, az emberekért való fáradhatatlan munkája példaértékű.

Ezt követően Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba István alpolgármester leleplezte az emléktáblát, majd meg is koszorúzták a családtagokkal, illetve a klub jelenlegi elnökével egyetemben.

Az ünnepségen közreműködött a Vadrózsák énekegyüttes.

 

Az emléktábla avatását követően beszélgetésekben idézték fel a klub elnökének munkásságát.

Krausz Jánosné kérdésünkre lemondta, hogy járványügyi helyzet miatt sajnálatosan nem tudták méltóképpen elbúcsúztatni egykori vezetőjüket, ezért a mostani megemlékezéssel és az emléktábla avatásával tisztelegtek életpályája előtt.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4379958635408593

Vélemény, hozzászólás?