Kiemelt hírek Sport Szentes

Emléktáblát avattak az olimpikonok tiszteletére a gimiben

Szentesen, a Horváth Mihály Gimnáziumban május 23-án felavatták azoknak az olimpikonoknak az Emléktábláját, akik az intézményhez kötődtek. Az emléktábla állításának ötlete a Szentesi Vasutas SC tiszteletbeli elnökétől, Makra Zoltántól származik, később többen, mások mellett Hódi József, a sportklub elnöke segítették a megvalósításban.
Az ünnepségen a hét olimpikonból hárman még személyesen is megjelentek a tábla avatón.
Az ünnepségen Makra Zoltán beszélt a kezdeményezésükről, annak jelentőségéről.
A Horváth Mihály Gimnázium igazgatója Tóth Tamás beszédében többek között kitért arra, hogy tanuljunk meg ünnepelni: a táblán név szerint megörökített diákok olyan munkát végeztek, amit meg kell becsülnünk, meg lehet és kell ünnepelnünk.
Felhívta a jelenlévők figyelmét Dömsödi Dalmára, most érettségiző diákjukra, aki a jeles tanulmányai mellett a sportban is szép sikereket ért el eddig is, jelenleg tagja a magyar válogatottnak, és várományosa, hogy eljut a következő, Párizsi Olimpiára – tehát hamarosan bővülhet ez a névsor.
A Horváth Mihály Gimnázium olimpikon sportolói (időrendi sorrendben):
Dr. Papp László birkózó
Dr. Szécsényi József diszkoszvető
Dr. Orosz Pál labdarúgó
Tégla Ferenc diszkoszvető
Tóth László vízilabdázó
Tóth Noémi vízilabdázó
Máté Hunor úszó
Az ünnepséget követően a jelen lévő Tégla Ferenc, Tóth László, Máté Hunor olimpikonok és Orosz Pál (Dr. Orosz Pál labdarúgó fia) a gimnáziumban tanulók egy csoportjával találkoztak, és beszéltek sportpályafutásukról, illetve a diákok kérdezték a vendégeket.

Vélemény, hozzászólás?