Csongrád Kék hírek Kiemelt hírek

Engedély nélkül vitte el a kocsit – a rendőrök elfogták

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a 36 éves férfit, aki engedély nélkül vitte el egyik ismerőse személyautóját Csongrádon. Útja során két benzinkútról is fizetés nélkül távozott. Jármű önkényes elvétele miatt kell felelnie.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 12-én 10 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy elvittek egy Mercedes típusú személygépkocsit Csongrádról. A nyomozók azonnal elrendelték a jármű körözését, amit 11 óra 45 perckor Dabas külterületén állítottak meg a helybeli járőrök.

A sofőrt előállították a Csongrádi Rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Kihallgatásán elmondta, hogy kocsikázni akart, ezért vitte el ismerőse autóját. Útközben kétszer is megállt tankolni, azonban az üzemanyagért egyik alkalommal sem fizetett, így tulajdon elleni szabálysértés miatt is felelnie kell.

A rendőrök a 36 éves férfit őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

 

Vélemény, hozzászólás?