Kiemelt hírek Szentes

„Enni adok” ételdoboz első hete

Egy hete, január 25-én helyeztek el a Dózsa ház Csongrádi úti homlokzati falán az „Enni Adok Ételdoboz”-t, utánajártunk: milyen a fogadtatás, hogyan működik?

Az első két nap csak sötétedés után ürült a doboz, mostanra viszont folyamatos a látogatottság. A tartós élelmiszer is fogy, liszt, cukor, tej, száraztészta leginkább. A péksütemény és a készétel szinte egy órán belül elfogy.

Kedvező tapasztalat az is, hogy a rászorulók valóban csak a számukra szükséges élelmiszereket viszik el. A következő időszakban jó lenne arra törekedni, hogy olyan élelmiszereket kellene elhelyezni, amivel már nem kell sok mindent csinálni. pl.: nem kell főzni, nem kell hozzá konzervbontó stb.

A szervezők nagyon keresik a helyi boltok, pékségek támogatását, akik a nap végén megmaradt pékárut, kenyeret felajánlanák. Az önkéntesek elmennének érte a megbeszéltek szerint. A támogatók megtalálása most a legfontosabb, akár magánszemély, aki hétvégén egy adag étellel többet főz és eljuttatja dobozba, vagy üzlet, ami a megmaradt áruval tud segíteni.

Az önkéntesek nagyon szorgalmasak, naponta többször töltik a dobozt, egyelőre saját adományaikból, illetve a dobozt folyamatosan tisztán tartják.

Sajnos néhányan nem ismerik a pontos helyszínt, ezért ismét leírjuk Dózsa ház Csongrádi u. 2. (az épület utcai frontján, a lépcső mellett)

Vélemény, hozzászólás?