Kiemelt hírek Szentes

Enni Adok Ételdoboz – Szentesen, a Dózsa háznál

A Re-Formáló Egyesület egyik országos kezdeményezéséhez – Friedl Mónika – koordinálásával csatlakozott Szentes is: mintegy fél éves előkészítő munka után január 25-én egy „Enni Adok Ételdoboz”-t helyeztek el  a Dózsa ház Csongrádi úti homlokzati falán. Az országban számos hasonló ételdoboz került már elindításra, ez az országban a negyvennyolcadik 

A kissé hosszasnak tűnő előkészítés főként a hely kiválasztása és az engedélyek beszerzése miatt történt – mondta el Friedl Mónika. Végül megoldódott minden, köszönet a Családsegítő Központ hozzáállásának. Továbbá nagyon fontos, hogy az önkéntesek egy része már jelentkezett is az ételdobozok működtetésére. Hozzátette: azt szeretnénk, ha helyi cégek, vállalkozások csatlakoznának a kezdeményezéshez, és a többlet élelmiszereiket itt helyeznék el.

Az Enni adok ételdoboz egy 65x59x39 cm-es szekrény, amely műanyagból készült fém megerősítésekkel. A szekrény vízálló és UV védett anyagból készült. A doboz elhelyezését, felszerelését Bertus Zoltán (Friedl Mónika férje) vállalta.

Mit tehetünk az ételdobozba?

Bármilyen tartós élelmiszert (liszt, cukor, só, tészta, rizs, olaj, konzervek, befőttek, lekvárok stb.), házi készítésű főtt ételt és házi süteményt, bolti süteményeket és készételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, édességet, pékárut. Végül is minden emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszert!

A Szentesen most kihelyezett dobozhoz is tartozik egy önkéntes csapat. A csapat naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén naponta többször is látogatja a dobozt, ellenőrzi, ha kell, feltölti a benne lévő élelmiszereket, ételeket, így a doboz sosem üres. Az önkéntesek naponta takarítják is a dobozokat!

A szervezők a rászorulókon nemcsak a hajléktalanokat értik. Sajnos a mai világban sok olyan család él, akiknél hiába dolgozik akár anyuka és apuka is, mondjuk nevelnek még 1-2-3 gyermeket is, fizetésük sajnos csak a lakhatás és a rezsiköltség kifizetésére elég, élelemre már nagyon kevés jut. Nekik is – mindenkinek, akinek szüksége van – helyezték ki az Enni adok ételdobozt!

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?