Hírek Kiemelt hírek Szentes

“Építik” tovább az ideiglenes sport-sátort

Folytatódik az ideiglenes sport-sátor teljeskörű működtetése feltételeinek biztosítása. Ez év márciusában a sátrat már fel állították a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola udvarán, azt az egyik helyi általános iskola diákjai már használatba vették.
Ahogy arról már több alkalommal is beszámoltunk, a magyar kormány döntése értelmében Szentes város egy ideiglenes sport-sátort kap, hogy a dr. Papp László Városi Sportcsarnokot ért tűzeset miatt, onnan kiszorult iskolák meg tudják oldani a tanulók mindennapos testnevelését, és esetleg más rétegek sportolási igényeit is ki tudják majd elégíteni.
A mai napon (június 22.) a sport-sátor mellé megkezdődött négy konténer előre tervezett beállítása, melyek majd öltözőként, mosdóként teszik komfortosabbá a létesítmény üzemeltetését, ami a Sportközpont feladata.
A következő időszakban a helyükre került konténereket összekötik a közművekkel (víz, szennyvíz, fűtés), és a tanévkezdésre teljes körűen készen állhat az objektum.
Részben idetartozó információ:
Meg nem erősített értesüléseinek szerint az orosz-ukrán háború miatt kialakult gazdasági helyzet egyelőre nem teszi lehetővé az ez ügyben tervezett, új sportcsarnok megvalósítását.
Jelenleg a többi más, hazai nagy (több milliárd forintos) beruházás elindítása is megkérdőjeleződött.

Vélemény, hozzászólás?