Kiemelt hírek Szentes

Építkezés-látogatás – közös gondolkodás

Megfelelő ütemben haladnak a Tóth József Színház és Vigadó rekonstrukciós munkálatai, de legalábbis a szakembereket már egyre erőteljesebben foglalkoztatja a felújított létesítmény használatba vétele, illetve kihasználtságának biztosítása.

A színházi felújítás (is) döntően pályázati forrásokból készül, és annak vannak különböző kritériumai, mint például az, hogy éves szinten 24.445 fős látogatószámot elérni.

Egyebek mellett ennek teljesítése is szép feladatot jelent majd, ideje korán érdemes rá felkészülni. Így gondolkodott Fodor Csaba, a Művelődési Központ igazgatója (jelenlegi álláspont szerint a megújult objektum „gazdája”), és tervbe vette, hogy már most meghívja a leendő „használókat” – például a pedagógusokat – és megmutatja a felújítás pillanatnyi állapotát, a várhatóan jövő év április végére elkészülő színházterem és vigadó paramétereit. (Jó ötlet.)

A „célközönség” örömmel elfogadta az invitálást, november 19-én a Klauzál Gábor Általános Iskola pedagógusai járták körbe a területet.

Érdeklődéssel figyelték Béni Csaba építésvezető tájékoztatása mellett a munkák állását, erősen koncentrálva az újdonságokra, az általuk (is) elképzelt rendezvények magvalósítási lehetőségeire.

Némi meglepetést okozott, hogy még a 400 főt sem éri el a nézőtér száma (az erkélyekkel együtt). Ami tény: egy befogadó színházat és egy tágabb értelmezésű közösségi teret is kell szolgáltatni az új épületnek.
Viszont szemeikkel már „látták”, milyen szép lesz az épület, és lesz néhány praktikus megoldás is.
A Tóth József Színház és Vigadó látványterve- videón:
https://youtu.be/6KKrI9XXUg0

Nagyon jó, hogy betekintést kaptunk a rekonstrukciós folyamatba, munkák során jól fel tudjuk használni az itt szerzett tapasztalatokat, és ha kell, talán tudunk a szervezésében segíteni – mondták többen a látogatás végén.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3263434460394355

Vélemény, hozzászólás?