Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

Építkezésről loptak – elfogták őket

Csaknem nyolcmillió forint összértékben vitt el világítástechnikai eszközöket két szarvasi férfi egy felújítás alatt lévő épületből Szentesen. Lopás miatt kell felelniük.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2020 szeptemberében kezdett el dolgozni a belvárosban zajló építkezésen. A munkálatok során figyeltek fel egy lakattal lezárt helyiségre, amit a hónap végén fel is törtek. A raktárból több alkalommal vittek el különböző led lámpákat és tápegységeket, majd azokat eladták.

A Szentesi Rendőrkapitányságon 2020. november 18-án a felújítást végző cég vezetője tett feljelentést. A nyomozók – a Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve – adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményként rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket elfogtak, ezt követően a rendőrkapitányságra előállítottak.

Velük szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásukat követően a nyomozók őrizetbe vették őket és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A megtartott kutatások során a rendőrök lefoglalták az eltulajdonított tárgyak egy részét, azokat visszaadják a tulajdonosnak.

Vélemény, hozzászólás?