Kiemelt hírek Szentes

Erdélyi festők kiállítása nyílt meg Szentesen

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében szeptember 5-én, a Tokácsli Galériában nyitották meg a ’Kortárs erdélyi tájképfestészet’ című kiállítást.

A vendégeket Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ munkatársa köszöntötte, külön is az Erdélyből érkezett kiállítókat: Dabóczy Gézát (Kolozsvár) Fábián Emőkét (Nagyvárad) és Szabó Attilát (Zilah).

A tárlatot Szabó Attila, festőművész-muzeológus nyitotta meg, aki maga is szerepel képeivel a kiállításon. Beszélt a tájképfestészet szépségeiről, nehézségeiről, nagyon sokrétű kifejezés módjáról.

Elmondta, hogy a kiállításon szereplő festők művészeti táborokba járnak, ahol van módjuk egymástól is tanulniuk, kicserélni tapasztalataikat. Itt sokszor azonos témákat dolgoznak fel, persze más-más felfogásban, így ezeknek a képeknek üzenetük, érzelmi életük is van.

A kiállítás megnyitón közreműködött a Százszorszép énekegyüttes – Gerendi Anna és Farkas Júlia – Mezőségi lakodalmas népdalokat adtak elő. (A videón látható előadásukból egy részlet.)

A tárlat megtekinthető szeptember 28-ig. A Tokácsli Galéria nyitvatartási ideje: keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Százszorszép énekegyüttes

Erdélyi festők kiállítása nyílt meg Szentesen(Képmelléklettel) A Szentesi Művelődési Központ szervezésében szeptember 5-én, a Tokácsli Galériában nyitották meg a ’Kortárs erdélyi tájképfestészet’ című kiállítást. A vendégeket Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ munkatársa köszöntötte, külön is az Erdélyből érkezett kiállítókat: Dabóczy Gézát (Kolozsvár) Fábián Emőkét (Nagyvárad) és Szabó Attilát (Zilah). A tárlatot Szabó Attila, festőművész-múzeológus nyitotta meg, aki maga is szerepel képeivel a kiállításon. Beszélt a tájképfestészet szépségeiről, nehézségeiről, nagyon sokrétű kifejezés módjáról. Elmondta, hogy a kiállításon szereplő festők művészeti táborokba járnak, ahol van módjuk egymástól is tanulniuk, kicserélni tapasztalataikat. Itt sokszor azonos témákat dolgoznak fel, persze más-más felfogásban, így ezeknek a képeknek üzenetük, érzelmi életük is van. A kiállítás megnyitón közreműködött a Százszorszép énekegyüttes – Gerendi Anna és Farkas Júlia – Mezőségi lakodalmas népdalokat adtak elő. (A videón látható előadásukból egy részlet.) A tárlat megtekinthető szeptember 28-ig. A Tokácsli Galéria nyitvatartási ideje: keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. szeptember 6., péntek

 

Vélemény, hozzászólás?