Kiemelt hírek Szentes

Érdemes volt a lepényváróra elmenni

A Mosolygósabb Régióért Egyesület július 27-én rendezte meg Lapistón a 12. Lepényváró Fesztivált, amellyel a már Szenteshez csatolt település fiataljainak, felnőttjeinek kínáltak tartalmas szórakozási lehetőséget.

A gyermekeknek a Szélkakas Népi Játszópark kínált legalább 20-féle furfangos, készségfejlesztő játékokat. Népszerű volt a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének lovasbemutatója (videón részlet).
Sulyok Péter humorista sokakat nevetett meg, a szellemi vetélkedő pedig sokaknak nyújtott élményt, új ismereteket. A Fanni Esküvői Ruhaszalon bemutatóján hölgyek és urak egyaránt gyönyörködtek a szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban (és viselőjükön).

Ezúttal is két kiállítás tekinthettek meg a résztvevők: a „Régi táskák, táskatörténelem” című időszaki-, és a Lapistói Helytörténeti állandó kiállítást.

És természetesen nem maradhatott el a rendkívül változatos töltelékkel készült lepények kóstolója sem, mindenki megtalálhatta a számára kedvenc süteményt – főként a lapistói háziasszonyok jóvoltából.

/A teljes információ érdekében a fotók között megtalálják a rendezvény eseményeit tartalmazó plakátot./

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2934164653321339

Lapistó – huszár bemutató

Érdemes volt a lepényváróra elmenni(Képmelléklettel)Mosolygósabb Régióért Egyesület július 27-én rendezte meg Lapistón a 12. Lepényváró Fesztivált, amellyel a már Szenteshez csatolt település fiataljainak, felnőttjeinek kínáltak tartalmas szórakozási lehetőséget.A gyermekeknek a Szélkakas Népi Játszópark kínált legalább 20-féle furfangos, készségfejlesztő játékokat. Népszerű volt a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének lovasbemutatója (videón részlet).Sulyok Péter humorista sokakat nevetett meg, a szellemi vetélkedő pedig sokaknak nyújtott élményt, új ismereteket. A Fanni Esküvői Ruhaszalon bemutatóján hölgyek és urak egyaránt gyönyörködtek a szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban (és viselőjükön). Ezúttal is két kiállítás tekinthettek meg a résztvevők: a „Régi táskák, tákatörténelem” című időszaki-, és a Lapistói Helytörténeti állandó kiállítást.És természetesen nem maradhatott el a rendkívül változatos töltelékkel készült lepények kóstolója sem, mindenki megtalálhatta a számára kedvenc süteményt – főként a lapistói háziasszonyok jóvoltából. /A teljes információ érdekében a fotók között megtalálják a rendezvény eseményeit tartalmazó plakátot./Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2934164653321339

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. július 28., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?