Hírek Kiemelt hírek

Érkezik a megyénkbe a hun király, Attila

A Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés döntése alapján Attila, hun király közel öt méter magas mészkőszobra hamarosan az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot gazdagítja.
Úgy tűnik, a megyei közgyűlés “malmai” gyorsan őrölnek, hiszen két évvel ezelőtt még csak a kezdeményezés vetődött fel. Tavaly májusban az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban aláírták azt a szerződést, amelyben már a megvalósítás minden részletét rögzítették.
A Dr. Ciráki F. György által megálmodott monumentális szobrot Bethlen Farkas, a Julianus Barát Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Petró Attila mecénás támogatásával Parlag István szobrászművész alkotta meg.
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat – Dr. Polner Eörs alelnök kezdeményezésére – ajánlotta fel a kultikus szobor felállításának lehetőségét Ópusztaszeren.
A park főbejáratánál az elmúlt napokban Kormányos Sándor, megyei közgyűlési tanácsnok koordinálásával megkezdődött a szobor elhelyezésével összefüggő munka, és szobor talapzatának kialakítása megtörtént.
A hunok legendás királyának, Attilának a monumentális szobrát az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark bejáratához közel állítják fel. A helyszín választás jónak tűnik, hiszen a legenda szerint Attilát a közelben temették el, az elterelt Tisza medrében
Tegnap (július 3-án) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található
Gávavencsellő nagyközségben a monumentális alkotást autóra pakolták, és Attila (szobra) ma elindult Ópusztaszerre.

Vélemény, hozzászólás?