Kiemelt hírek Sport Szentes

Erősödött a szentesi atlétikai egyesület

A szentesi Maximus SE január 9-én sajtótájékoztatót tartott a Taverna Pizzériában, itt mutatták be két új sportolójukat. A tájékoztatón részt vett Szabó Zoltán Ferenc polgármester, Eperjesi László a Magyar Olimpiai Bizottság kiemelt edzője, a súlylökő szakág vezetője.

Benkő István egyesületi elnök beszélt a szervezetük jelenlegi helyzetéről (erről később részletesebben is beszámolunk), majd bemutatta a két fiatal dobóatlétát, akik már ebben a hónapban szentesi színekben indulnak országos versenyeken: Veiland Viloettát és Fischer Márkot.

 

 

Az új szentesi versenyzők Szegeden, a Tudományegyetem sport-rekreáció szakán tanulnak, a jobb edzési és versenyzési feltételek miatt lettek a Kurca-parti csapat tagjai.

Veiland Viloetta súlylökő legjobb eredménye 16.56 méter, a tavalyi U23-as Európa Bajnokságon 11., az Európa Kupán 2. helyen végzett.

Fischer Márk súlylökő legjobbja 16.70 méter, U23-as Országos Bajnok, felnőtt országos bajnoki 4. helyezett.

Az egyesületről szólva Benkő István beszélt az elmúlt év eredményeiről, gazdálkodásáról, egy műanyag borítású új atlétikai pálya létesítéséről. A részleteket itt megtudhatja:
https://soundcloud.com/szgyors-1/benko-istvan-2019

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3429295017141631

Vélemény, hozzászólás?