Kiemelt hírek Szentes

Értékelték a legszebb helyi konyhakerteket

Szentes Város Önkormányzat és a Szentesi Kertbarát Kör október 29-én, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezte meg a “A legszebb konyhakert” helyi verseny díjkiosztó ünnepségét.

A program célja, hogy elismerjék a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözzék a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.

A megjelenteket Berezvai Csilla városi főkertész asszony köszöntötte, köztük Szirbik Imre polgármestert, Antal Balázs Tibor, Dömsödi Teréz és Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselőket.

Elmondta, hogy az idén „A termőföld, a talaj védelme” – volt kiemelt témája a mozgalomnak, és ennek a megméretésre jelentkezők kivétel nélkül eleget tettek. Mint zsűritag kijelentette, hogy minden megvizsgált konyhakert nemcsak megfelelt az előírásoknak, hanem egy élmény volt látni a minőségi munkát, annak kiváló eredményét.

Tóth Sándorné a kertbarát kör elnöke bevezetőjében a száraz, meleg nyárról szólt, ami nem könnyítette meg a kertészek munkáját. Elmondta: a zsűri egyenként értékelte a kerteket, majd ismertette a tapasztalataikat. Ennek végén kijelentette: az idén nem tettek különbséget a kertek között, mind nagyon szép volt, külön helyezéseket nem állapítottak meg, mind a 12 kert tulajdonos egy forma ajándékot (vásárlási utalványt) és oklevelet kapott.

A díjazott kert-tulajdonosok:

Bugyáné Számel Éva, a Szentes Városi Önkormányzat kertje, dr. Horváth György, Talmácsiné Tóth Katalin, Fekete Jánosné, Pusztai József, Vass Imre, Vinczéné Tolnai Teréz, Kuczora Ferenc, Sípos Ferencné, Sándor László, Szeleczkei Józsefné és Vincze Lászlóné.

A díjkiosztó végén ajándékkal köszönték meg a zsűri tagok munkáját, a polgármester pedig a szervező, főkertész asszony ebben kifejtett tevékenységét.

Az ünnepség a „batyuban hozott” sütemények és üdítők elfogyasztásával zárult, ahogy ez lenni szokott a Kertbarát Körben.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?