Hírek Kiemelt hírek Szentes

És eljött a 100. születésnap…

Személyes élménnyel kezdem az írást: 2016. január 27-én úgy váltunk el Csernus-Lukács Péterné, Sári nénitől a 95. születésnapján, hogy már tervezgette, milyen lesz a 100.
Jó egészségben, most is hangulatos családi körben (két ükunokával kiegészülve), de már a 100. születésnapi ünnepségre jött össze a szűkebb rokonság január 27-én a Gilicze utcai házban. Sári néni így képzelte el a kerek évfordulót…
A jubileum alkalmából Szabó Zoltán Ferenc Szentes polgármestere köszöntötte, és adta át Magyarország miniszterelnökének Emléklapját, valamint egy ünnepi virágcsokrot. Eljött az alkalomra Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója, Szentes díszpolgára, hogy emlékezzen arra: Sári néni tíz évet töltött nyugdíjazása előtt a cég akkori jogelődjénél. Természetesen nem maradhatott el az új termékek bemutatása, és ajándékozása.
Az emlékezés végén nem maradhatott el a családtól kapott (és őket ábrázoló) születésnapi torta, valamint a tortán lévő gyertyák elfújása.
A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés, növény, virág, asztal és belső tér
Csernus-Lukács Péterné tanyán töltötte gyermekkorát, majd ápolónő lett, dolgozott a Kórház belgyógyászati osztályán, a II. világháborúban hadi-ápolóként két évet töltött el Németországban. Későbbiekben kertészkedett, és nevelte két testvérét. Aktív munkásságának utolsó évtizedét a Kontaktában töltötte – onnan ment nyugdíjba.
Férje a vasútnál dolgozott, sajnos már régóta nincs vele. Viszont sűrűn és nagy szeretettel veszi körül gyermeke, két unokája, 5 dédunokája és három ükunokája. Jó egészségnek örvend, csak kicsit gyengén lát. Ezért keveset néz TV-t, nagyon szeret olvasni, és rádiót hallgatni.
Jó egészséget és sok derűt kívánunk Sári néninek, legalább a 105. születésnapig (mert ez is szóba került…)!

Vélemény, hozzászólás?