Kiemelt hírek Szentes

Esély az egészséges táplálkozásra – Esély a Mosolyra

Az Esély a Mosolyra Alapítvány eredményes pályázatot nyújtott be az Széchenyi 2020 Európai Unió, Európai Szociális Alap EFOP-1.8.5-17 Menő menzák az iskolákban című felhívására.

A 2018. május 1.-2020. április 30. között megvalósításra kerülő nyertes projekt neve: Esély a kiegyensúlyozott táplálkozásra. A pályázati időszak alatt az egészséges életmód, táplálkozás témakörében tíz ismeretterjesztő, és tíz szemléletformáló projekttevékenységen vehetnek részt az alapítvány védencei, akik egyben a Rigó Alajos Intézmény tanulói.

Ezáltal megtanulhatják az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás mibenlétét. A projekt megvalósításához eszközbeszerzés is tartozik, mely jelentősen javítja az intézmény menzájának tárgyi feltételeit.

A projekttevékenységek során, Egészségnapon, szemléletformáló tréningeken, előadásokon ismereteket szerezhetnek táplálkozással összefüggő betegségekről, megelőzésükről, a mozgás fontosságáról. Az ismeretterjesztő foglalkozásokon pedig megtanulhatják az egyes diéták mibenlétét, diétás, és egészséges ételek készítését. A projekttevékenységek némely előadásán a tanulók szülei, és pedagógusaik is részt vesznek.

A projekt keretében február 25-én az Ifjúsági Házban Marton János sztárséf (TV Paprika; Ide, süss!) készített egészséges ebédet, tartott bemutató/interaktív főzést a Rigó Alajos Iskola növendékeinek.

Esély a Mosolyra Alapítvány – egészséges táplálkozás

Esély az egészséges táplálkozásra – Esély a Mosolyra(Képmelléklettel)Az Esély a Mosolyra Alapítvány eredményes pályázatot nyújtott be az Széchenyi 2020 Európai Unió, Európai Szociális Alap EFOP-1.8.5-17 Menő menzák az iskolákban című felhívására.A 2018. május 1.-2020. április 30. között megvalósításra kerülő nyertes projekt neve: Esély a kiegyensúlyozott táplálkozásra. A pályázati időszak alatt az egészséges életmód, táplálkozás témakörében tíz ismeretterjesztő, és tíz szemléletformáló projekttevékenységen vehetnek részt az alapítvány védencei, akik egyben a Rigó Alajos Intézmény tanulói.Ezáltal megtanulhatják az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás mibenlétét. A projekt megvalósításához eszközbeszerzés is tartozik, mely jelentősen javítja az intézmény menzájának tárgyi feltételeit.A projekttevékenységek során, Egészségnapon, szemléletformáló tréningeken, előadásokon ismereteket szerezhetnek táplálkozással összefüggő betegségekről, megelőzésükről, a mozgás fontosságáról. Az ismeretterjesztő foglalkozásokon pedig megtanulhatják az egyes diéták mibenlétét, diétás, és egészséges ételek készítését. A projekttevékenységek némely előadásán a tanulók szülei, és pedagógusaik is részt vesznek.A projekt keretében február 25-én az Ifjúsági Házban Marton János sztárséf (TV Paprika; Ide, süss!) készített egészséges ebédet, tartott bemutató/interaktív főzést a Rigó Alajos Iskola növendékeinek. Az étlap ma így nézett ki:Sütőtök krémlevesRoston fogas salátávalCéklás brownie panna kottán Kattintson ide a menű képeiért:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3577396518998146A gyerekek túlnyomó többségének ízlett az ebéd, viszont szinte mindenki részese akar lenni az ételkészítésnek, de az (sajnos) nem volt lehetséges. Ennek ellenére nagy kíváncsisággal nézték a konyhafőnök minden megmozdulását, kérdezősködtek, próbáltak főzési titkokat megtudni – főként a lányok.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3577384945665970

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. február 25., kedd

 

Az étlap ma így nézett ki:
Sütőtök krémleves
Roston fogas salátával
Céklás brownie panna kottán
Kattintson ide a menű képeiért:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3577396518998146

A gyerekek túlnyomó többségének ízlett az ebéd, viszont szinte mindenki részese akar lenni az ételkészítésnek, de az (sajnos) nem volt lehetséges. Ennek ellenére nagy kíváncsisággal nézték a konyhafőnök minden megmozdulását, kérdezősködtek, próbáltak főzési titkokat megtudni – főként a lányok.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3577384945665970

Vélemény, hozzászólás?