Sok szezonális finom magyar élelmiszert felvonultató piaccal rukkolt elő június 16-án a szentesi Garaboly Gasztro és Kézműves Piac. A most már állandónak tekinthető séfjeik gondoskodtak róla, hogy a tradicionális magyar húsételek kedvelői is jól lakjanak, de a vegetáriánusok se maradjanak éhen.
A bográcsokban magyaros pacal, valamint töltött káposzta főtt. Az ott készült képeink is igazolják: sorban álltak az igénylők, hogy mindenképp jusson nekik a finomságokból.
Egyre népszerűbb a szegedi Őrangyal Gasztroház és étterem, a kiváló és a korszerű táplálkozást segítő élelmiszereivel. Az ő természetes alapanyagokból, változatos technokával készült ételeik gyorsan fogytak.
A kánikulában nagy kedvenc volt a Rudi és Fickó Finomságokat Előállító Műhely Szegedről, akik saját készítésű kiváló minőségű, mesterséges anyagoktól teljesen mentes fagyi különlegességekkel várták a vendégeket.
A piacon természetesen az eddig megszokott, „törzs árusokkal” (és termékeikkel) is találkozhattak a piacra látogatók.
A nagyszerű hangulatot még növelte a Szunyogh Gabriella művész-tanár és tanítványai által előadott hegedű muzsika. Az „utcai művészet” stílus jegyében Lantos Imre fotós tematikus kiállítását – A gombák – tekinthették meg a vásárlás mellett a jelenlévők.
Ezen a napon voltak a városban az általános iskolai ballagások, ennek ellenére, ennek ellenére eseménydús, és a vártnál is jobban látogatott volt a június piac.