Kiemelt hírek Szentes

Esti gyors hír – a mai eseményekről

Ma, május 19-én történt szentesi eseményekről – röviden. Később mindegyikről bő szöveg-és képanyaggal beszámolunk.

+ A Rébeli-Szabó József Sportuszodában elkezdődött az ”Óvodától az Olimpiáig” elnevezésű Nemzetközi Úszóverseny.  Az előzetes nevezések alapján 31 egyesület 515 versenyzője vesz részt az érmekért, és az időeredményekért folyó küzdelemben. (Bővebben: 24 órán belül.)

+ A Szentesi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete a Kurcaparti Kalandpark területén megrendezte az I. Szentes Kupa versenyt. (Bővebben: 24 órán belül.)

 

+ A május havi Garaboly Gasztro és Kézműves Piacon nagy volt a „felhozatal”, és az étvágy (a bográcsban marhapörkölt és töltött káposzta rotyogott. (Bővebben: 24 órán belül.)

 

+ Felavatták új helyén a Pirity Mátyás m. kir. tartalékos repülő hadnagy emléktábláját.  (Bővebben: 24 órán belül.)

+ Nagyon szép szentesi fafaragásokkal ismerkedhettek meg a Szentesi Körséta résztvevői id. Szabics Ferenc fafaragó emlék-múzeumában. (Bővebben: 24 órán belül.)

 

+ A Klauzál Gábor Általános Iskolában megrendezték szentesi Szivárvány Művészeti Iskola 9. Szivárvány Országos Képzőművészeti Versenyének döntőjét, melyen az ország minden szegletéből érkeztek művész palánták. A szentesiek közül a legjobb eredményt az I. korcsoportban Rickert Dávid (Szivárvány AMI) érte el, harmadik lett. (Bővebben: 24 órán belül.)

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?