Kiemelt hírek Sport Szentes

Év végi hajrá

Küzdelmes volt az idei esztendő Sztanó Györgynek (para fekvenyomó többszörös magyar bajnok, junior világ- és Európabajnok), hiszen a Covid járvány okozta helyzet számára is sok bizonytalanságot hozott a sportpályafutásában. Versenyek maradtak el, nem tudhatta bizonyossággal, hogy mikor milyen intenzitással tartsa edzéseit. Talán ez a bizonytalanság volt a legrosszabb az elmúlt időszakban.
Az ősz aztán másként, pozitívan alakult, és természetesen jött a siker is.
= Hosszú hónapok után Lengyelországban, Wroclawban tértem vissza a versenyzéshez, és a május óta tartó szünet után rögtön országos csúcsot állítottam be. Azért indultam, hogy felmérjem magam, és tartsak egy főpróbát a grúziai világbajnokság előtt. A lengyelországi verseny után úgy érzem, hogy életem eddigi legjobb formájában várhatom a november végi világbajnokságot.
Nehezen ment, mert nem tudtam, hogy készüljek, vagy ne készüljek versenyekre. Fenntartottuk a szintet, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen úgy gondolkoztunk, hogy ha megtudjuk, hogy versenyezhetek, akkor ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni. Mindig harckészültségben voltam.
Az 59 kg.-os súlycsoportban, a felnőttek versenyében a 2. helyen végeztem. Az abszolút felnőtt összevetésben az 5. helyet szereztem meg.
A teljesítményem, a (130,- 135kg)140 kg kinyomott súly országos csúcs beállítás volt.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
A következő megméretés?
= Tbiliszi ad otthont a 2021-es paraerőemelő világbajnokságnak. A versenyt november 27. és december 5. között rendezik a grúz fővárosban, ahol az 59 kilogrammos súlycsoportban 24-en indulunk.
Nem helyezésben, sokkal inkább súlyban tűztem ki célokat magam elé. Legalább 141 kilogrammot szeretnék teljesíteni, hiszen azzal megdönteném az országos csúcsot. Ehhez nagyon közel álltam Wroclawban, november 30-án pedig kiderül, sikerül-e a csúcsdöntés.
A versenyről való élő közvetítést hamarosan közzé tudom tenni!
Hajrá! Sztanó György

Vélemény, hozzászólás?