Kiemelt hírek Sport Szentes

Évbúcsúztató a ’Farkasok’ háza táján

A Szentesi Farkasok Kézilabda Club már hosszú évek óta megszervezi az évbúcsúztató sporteseményét, az idén (is) december 15-én a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.
A mintegy három órás, vidám sport-bulira az egyesület szinte minden játékosa eljött, és kézilabda meccsek sorozata közepette láthatóan jól érezték magukat. A döntően tinkből álló társaság a közös bemelegítést követően, az edzők „sorsolása” alapján játszott egymás ellen.
A rendezvény ideje alatt tombolát is vásárolhattak, aminek a fődíja egy két személyes belépő a januári, Budapesten rendezendő férfi kézilabda EB nyitómérkőzésére. Ezt az U13-as csoport tagja Otava Gergő nyerte meg. Három kézilabdát, speciális sportzoknikat is kisorsoltak, és végül azrt mindenki kapott kisebb ajándékot.
Persze nem maradtak éhesek a jelenlévők, a program végére megérkeztek a pizzák…
Ha figyelembe veszünk minden (kedvező és kedvezőtlen) körülményt, nem rossz évet zár a Szentesi Farkasok Kézilabda Club.
Két jól sikerült – közel 50 fős – öt napos edzőtábor után (Kozármisleny és Balatonlelle) szeptember közepén indultak a bajnokságok. A ’nagyobb’ fiúk az országos ifjúsági bajnokság III. osztály G csoportjában szerepelnek, a kisebbek a Gyermekbajnokság U15 és U13. bajnokságában. A lányok az országos serdülő bajnokság III. osztály J csoportban, valamint a Gyermekbajnokság U13 és tavasztól U12 bajnokságában.
A nagyok hetente egy-egy meccset itthon vagy vidéken játszottak, míg a gyerekbajnokságban 2-3 hetente egy fordulónapon 2 mérkőzést játszottak a lányok és a fiúk. Az egyesület rendezett hazai egész napos fiú U15-ös és U13-as, lány U13-as fordulókat a szentesi sportcsarnokban.
Nehezítette a dolgukat, hogy legtöbbször nagyon messzire kellett utazniuk, így több csapattal jártunk Kalocsán, Kelebián, Szászbereken, Kiskunmajsán, Bácsbokodon, Lajosmizsén, Kiskőrösön, Tápiószentmártonon, Nemesnádudvaron.
Novembertől az ifi és serdülő csapatok csak védettségi vagy oltást igazoló kártyával játszhattak bajnoki mérkőzést, ezért többször előfordult, hogy elmaradtak a mérkőzések. Hetente jártak PCR-teszteket csináltatni, hogy játszani tudjanak. Ezt a költséget persze az egyesület állta, ami nem volt egyszerű, mert a TAO-ból nem lehet elszámolni. A havi 2000 Ft-os tagdíjunk se sok, főleg ilyenre nem szeretnék költeni! Bíznak benne, hogy a februárban kezdődő bajnokságok már nem ilyen feltételekkel folytatódnak!
A létszámuk folyamatosan nő, most kisebb gyerekek érkeztek, akik szeretnének kézilabdázni a Farkasok klubjában. Nagyon örülnek ennek, és próbálnak minden korosztálynak 3-4 alkalommal edzést biztosítani.
Három edző foglalkozik a gyerekekkel: Tihanyi Márta, Orosz Tibor, orosz Péter. Külön kapusedzőjük is van, aki a kapuspalántákkal foglalkozik. Mind az edzések megtartásában, mind az ügyintézésben sokat segíti a klubot Szalai Edit. Egyik fő támogatójuk Szarka Attila, aki egyúttal utánpótlás igazgatói szerepkört is betölt.
Amit lehet látni: odaadóan, lelkesen, sok esetben önzetlenül dolgozik Szentesi Farkasok Kézilabda Club, közel 80 gyermekkel foglalkoznak –eredményesen.
Sok sport-sikert kívánunk jövőre is az edzői gárdának, és valamennyi klubtagnak!

Vélemény, hozzászólás?