Kiemelt hírek Sport Szentes

Évindító úszóverseny a szentesi fedett-ben

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége, Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nonprofit Kft, az EMMI támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap pályázatával közösen január 29-én a dr. Rébeli Szabó József Városi Sportuszodában rendezte meg a VII. Évindító Nemzetközi Szenior Összetett Sprint Úszóversenyt és 1500 méteres gyorsúszásban az Országos Bajnokságot.
A verseny hivatalos megnyitója előtt a versenyzők az 50 méteres medencénél körbe vonultak, majd meghallgatták a versenyen résztvevő egyesületek országainak (magyar, román, szerb) nemzeti himnuszát.
Videó:
A versenyt Szabó Zoltán, Szentes polgármestere nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy ismét meg tudták rendezni ezt a hagyományos versenyt, és ugyancsak örül annak, hogy a szomszédos országokból is el tudtak jönni a sportolók. Beszélt a szentes sportcsarnokot ért tragédiáról, reményét fejezte ki, hogy minél hamarabb a sportolók újra birtokba tudják venni. (A versenyen is gyűjtöttek adományt – ezt megköszönte a város vezetője.)
Jó versenyzést kívánt, és azt, hogy minden vendég érezze jól magát városunkban.
A megnyitón kihirdették a MSZUOSZ előző évi ranglista versenyének eredményét, illetve átadták a díjakat.
A nőknél a legjobbak:
1. Ficze Gabriella
2. Czifrik Hajnalka
3. Csikány Csilla
A férfiak egyéni versenyében:
1. dr. Gulyás Péter
2. Cseh Imre
3. dr. Csikány József
Az egyesületek 2021. évi összetett pontversenyében:
1. Törökbálinti Senior Úszóklub
2. Szentesi Delfin ESC
3. Debreceni Szenior Úszóklub
A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége nevében dr. Nagy Norbert elnök, a hosszú ideje végzett kiemelkedő és önzetlen munkájáért ajándékot adott át Miklós Attila alelnöknek.
Délelőtt az 1500 méteres gyorsúszást rendezték meg, ahol a legjobb időt úszó, az MSZÚOSZ-nél regisztrált versenyző minden korosztályban magyar bajnoki címet kapott, összesen 84-en neveztek.
Délután férfiaknak és a nőknek, négy úszásnemben, 50 méteres zsákokat rendeztek, továbbá férfi és női, illetve mix 4X100 méteres vegyes váltót.

Vélemény, hozzászólás?