Kiemelt hírek Sport Szentes

Évzáró vizsga: rajtverseny

Szentesen, a Klauzál Gábor Általános Iskolában már két éve bevezették a Kölyök Atlétikai programot, amely egy olyan komplex foglalkoztatási és képzési rendszer, melynek keretén belül játék- és élmény központú oktatásmódszertan segítségével a koordinációs képességek fejlesztésre összpontosító képzés valósul meg.

A szentesi Maximus SE szakmai irányításával zajló programba – felmenő rendszerben – az első és a második osztályok kapcsolódtak be. Számikra hetente három órában tartanak foglalkozásokat az egyesület edzői: Benkő Márta, Neményi Béla és Benkő István.

A tanév zárásaként számukra rajtversenyt szerveztek, melyre még meghívták az iskola egyik negyedik osztályát is, ahol sok atlétikai szakkörös van.

A megméretés, amely egyben záróvizsga is volt, egy 25 méteres sprintből állt. Jó és szabályos rajttal, selejtezőkön, középdöntőn és döntőn keresztül lehetett az első három valamelyikét megszerezni.  Osztályonként az első három helyezett lány, illetve fiú éremdíjazásban részesült.

 

 

A versenyt megtekintette Antal Balázs Tibor, a helyi önkormányzat frakcióvezető képviselője, a díjakat Várady Krisztina, többszörös junior magyar bajnok súlylökő és diszkoszvetőnő adta át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?