Kiemelt hírek Szentes

Ez tényleg Prima volt

A Szentesi Hangverseny Központ szervezte, Zene Világ Zene sorozat keretében április 13-án a Molnár Dixieland Band adott telt házas koncertet.

A koncert első felében jöttek a hagyományos dixi zeneék, a jazz standardok, és itt sorolom az együttes tagjait: Garay Márta zongora, Kiszin Miklós bőgő, Sallai László trombita, Fajszi Csanád harsona, Simon Krisztián dob, Szászi András banjo és Molnár Gyula klarinét szaxofon, akik most is hozták jó formájukat.

 

Ez a koncert napjainkban különösen érdekes volt, hiszen a zenekar egy nappal korábban, április 12-én ünnepelte alapításának 54. évfordulóját. A Molnár Dixieland Band-del az eltelt fél évszázad alatt együtt muzsikált például Joe Murányi (USA) – klarinét, Tony Scott (USA) – klarinét, vagy Balogh Kálmán – cimbalom és folytatásként még hosszú lenne a sor…

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében rendezett program vendégeként ezúttal a kiváló trombitás-showman, Lázár István lépett fel, aki hangszeres játékával és énekével szórakoztatta a közönséget, megidézve Louis Prima Grammy-díjas amerikai énekest, dalszerzőt és trombitást.

Lázárral kiegészülve egy kerek, fergeteges hangulatú jazz koncert részesei lehettek a nézők.

 

 

Vélemény, hozzászólás?