Hírek Kiemelt hírek Térség

Fábiáni fiatalok sikere

A Fábiánsebestyéni gyerekek Faragó M. Ferenc vezetésével immár 2 évtizede aktív résztvevői a katasztrófavédelmi ifjúsági versenynek.

Faragó tanár úr rendkívül hasznosnak tartja a felkészülés során megszerzett ismereteket, hiszen a résztvevő tanulók olyan tudás birtokába jutnak, amellyel vészhelyzetben (tűzeset, katasztrófahelyzet, baleset, súlyos sérülések, stb.) életet tudnak menteni, illetve hatékonyan tudják az illetékes szakemberek munkáját előkészíteni, támogatni.

Az idei évben is több csapattal vágott neki a megmérettetésnek, általános iskolai és a középiskolai kategóriában egyaránt neveztek.

A „112 – Tudd, hogy segíthess!” elnevezésű verseny szervezésében és lebonyolításában négy szervezet vett részt: a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság, a Katasztrófavédelem, a mentők és a Vöröskereszt.
Csongrád megyéből 51 csapat nevezett.

Az internetes selejtezőt követően 12 jutott a megyei döntőbe, ahol a Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola csapata (Melis Fanni, Miszlai Csenge, Baráth Bence, Jancsó Bence és Kovács Noel) meggyőző teljesítménnyel első helyezést ért el. Ők képviselték megyénket az április 27-én megrendezett országos döntőn, ahol a sikeres felkészülésnek köszönhetően dobogóra állhattak, harmadik helyezést szereztek!

 

Fábiánsebestyén középiskolás csapata is az országos döntőbe jutott (Jancsó Erika, Németh Bernadett, Szarka Boglárka és Szarka Rebeka), ők az előkelő 8. helyen végzett.

Vélemény, hozzászólás?