Hírek Kiemelt hírek Szentes

Facsemetét kaptak az elmúlt félév újszülöttjei

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal már 25 éve, minden esztendőben két alkalommal (tavasszal és ősszel) Új Életfával köszönti az adott félévben született babákat, illetve családjukat. Idén, a „tavaszi köszöntést” április 7-én tartották – hagyományosan – a Hivatal udvarán.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és szabadtéri
A pandémia persze ezt a tradíciót is átalakította kissé, hiszen ezúttal a 61, Új Életfára jogosult családokat kétfelé osztva (7-én és 8-án) vehetik át a facsemetéket és az emléklapokat – az előírt szabályokat betartva.
A megjelenteket Dancsóné H. Evelin, a Szentes Város Nonprofit Kft.-munkatársa köszöntötte – egy Aranyosi Ervin verssel.
Ezt követően Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere is köszöntötte az újszülötteket és családjaikat. Semmiképp nem akartuk, hogy a járványügyi helyzet megtörje ezt a szép hagyományt, folytatjuk, megteremtettük ennek az anyagi alapjait a mostani helyzetben is, és szeretnénk kiszélesíteni is.
Beszélt a következő napokban kiültetendő 25 liliomfáról, és magáról az Új életfákról, ezt a linkre kattintva hallgathatják meg:
Ezúttal ötféle facsemete várta leendő tulajdonosát: vérszilva, szomorúbarkafűz, japán fűz, tiszafa és smaragd tuja.
Aki ezen a napon nem tudta átvenni a facsemetét, az április 23-ig de. 8-10 óra, du. 14-15 óra között átveheti a Szentes Városellátó Nonprofit Kft-nél /a Városháza udvara/ Dancsóné H. Evelinnél.

Vélemény, hozzászólás?