Kiemelt hírek Szentes

Fafaragás és linómetszés a művészeti iskola táborában

A szentesi székhelyű Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola július 13-17. között rendezte meg a „fafaragás, grafika” táborát a Művészetek Házában, melyen 17 gyermek vett részt. Cseh Lajos rajzszakos tanár (Horváth Mihály Gimnázium) vezetésével elsősorban a fával ismerkedtek, a fa volt a tábor tematikai középpontjában.

Ezért a hét első napját a Széchenyi ligetben töltötték, ahol a gyermekek megismerhették a fák sokféleségét, a fatörzseket, a lombkoronákat, a levélzet mintáinak gazdagságát és még sok minden, látszólag ismert apró részletet, amik jellemzik a fákat.

Ezt követően elkezdődött a munka a fával. Szép fokozatosan, egyre nehezebb feladatokat kaptak a táborlakók, összefoglalóan a természet gazdag formavilágát kellett megjeleníteniük.

Emellett – kisebb részben – a linómetszéssel, annak technikájával foglalkoztak – hét végére jó néhány szép alkotás is született mind a két műfajban.

Természetesen a napi „munka” mellett mindig jutott idő egy kis mozgásra, játékra is.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4111769975560795

Erre a nyárra három tábort tervezet a művészeti iskola, a harmadik programját, a „kerámia, kézművesség” tábort augusztus 3-8. között tartják, melyre még korlátozott számban lehet jelentkezni.

Vélemény, hozzászólás?