Kiemelt hírek Szentes

Fakivágások a Hősök erdejében

Ha röviden akarunk fogalmazni, akkor ezzel a hírrel egyre többen keresik meg szerkesztőségünket, aggodalmukat, felháborodásukat (nem folytatom) kifejezve. Köszönve a beérkezett jelzéseket, ezeket tisztelve, foglalkozunk egy kicsit bővebben a témával.

 

 

A múlt héten megkezdődött a Kiss Zsigmond utca, Hősök Erdejével kapcsolatban lévő szakaszánál a fák kivágása. Ez tény, és ez valóban jogos aggodalomra ad okot. Ugyanakkor látni kell (és talán el is kell fogadni) az ezzel kapcsolatos célokat is.

Az egyik feladat a hét és fél hektáros Hősök Erdejében található fák karbantartása, állapotának megőrzése. Megtörtént a fák felmérése, és megkezdődött a beteg fák cseréje.

A másik feladat a Kiss Zsigmond utcán a sokak által várt kerékpárút megépítése. Ennek egyik szakasza éppen az említett rész, vagyis a Köztársaság utcától a Csongrádi útig terjedő szakasz, itt épül a kerékpárút első fele.

A harmadik dolog, amit számításba kell venni: a kivágott (gömb alakú, kemény) termése az útra potyogott, jelentősen fokozva a balesetveszélyt.

A fakivágásoknak ez a háttere. Volt erről már szó hetekkel ezelőtt is (szerkesztőségünk is foglalkozott vele), de most a látvány valóban csúnya. Mindenesetre figyelmükbe ajánlom a városi főkertész ezzel összefüggésben akkor adott nyilatkozatát:

 

A kivágott fák utánpótlása megtörténik, tehát sem kegyeleti, sem környezetvédelmi érdekek nem sérülnek. Persze tudjuk, ezt az átmeneti időszakot akkor sem könnyű „megemészteni”.

Figyeljük a történéseket, ahol kell, szóljunk, segítsünk.

(Fotók: Lantos Imre)

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?