Hírek Térség

Falunap, Csörögefesztivál – Árpádhalmon

A községi önkormányzat szervezésében július 15-én rendezték meg az Árpádhalmi Falunapot és a VII. Csöröge Fesztivált. Az egész napos programot nem csak a falu, hanem a környező települések lakosai is várták, és ez tükröződött a népes résztvevőkön.

A délelőtt sporttal (főként kispályás labdarúgás), játékkal beszélgetéssel telt, majd délben három, bográcsos étel közül lehetett választani. Majd a katolikus templomban tartott szentmisét követően megkezdődtek a kulturális programok.

A művelődési ház udvarán felállított színpadon fellépett a szentesi Árpád Szabadidős SE tánccsoportja, az MmM Mozgásművészeti Műhely, a Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és a Napraforgó Citerazenekar, a Fourtissimo Együttes, a Nagymágocsi Gyermek Néptánccsoport, az Árpádhalmi Amatőr Művészeti Csoport, a Vajdasági testvérváros, Szaján Néptánccsoportja, a szentesi Szilver TSE táncosai.

A csöröge fesztivál keretében 14 kg tésztából sütötték a csörögét, de az ínyenceknek jutott a kemencében sült Árpádhalmi túrós lepényből is.

A kora esti órákban Tóth László, a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány elnökét és Boros Ibolya körzeti postavezető megnyitotta  az Árpádhalmi Postahivatal 110. éves jubileuma alkalmából rendezett Postatörténeti Kiállítást.

Kihirdették a sportversenyek eredményeit, majd Szarka Attila polgármester a község kitüntetéseit adta át.

Árpádhalom Községért Emléklap elismerésben részesült a Magyar Posta Zrt., valamint az Árpádhalmi Rózsa Ferenc Általános Iskola tantestülete.

Árpádhalom Községért Emlékérmet kapott Hajdú Ferenc és Farkas Józsefné.

A Legfiatalabb lakos Emléklapot Szabó Zóra Zia, a Legidősebb lakos Emléklapot Nagy Károly kapta.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője a község lakónak adott át egy Elismerő Oklevelet, a közösségépítés terén végzett kiváló tevékenységükért.

Gilinger István, a Szentesi Polgárőr Egyesület vezetője a példamutató együttműködés jeléül oklevelet adott át az Árpádhalmi Polgárőr csoportnak.

A Falunapot Baby Gaby koncert, és Farsang László ’udvarbálja” zárta.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?