Hírek Kiemelt hírek Térség

Farkas Sándor: „biztonság és kiszámíthatóság”

Szentesen, a Pano Sport Pub-ban  Farkas Sándor – Szentes, Csongrád, Kistelek és térsége – országgyűlési képviselője, valamint a 2018-as választás Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje  március 6-án sajtóbeszélgetésre invitálta a sajtót képviselőit. Elsősorban a szentesi és a csongrádi újságírók fogadták el a meghívást, hallgatták meg  a tájékoztatás.

Farkas Sándor elemezte az ország 2010 óta kialakult gazdasági helyzetét. Ebben a részben kifejtette, hogy a további fejlődés alapjait megteremtették. Az  elmúlt évben 4 %-os volt a gazdaság bővülése, jelentősen csökkent a munkanélküliség. Csongrád megyében 2308 fővel többen dolgoznak, mint  2010-ben – hangzott el.

 

 

Beszélt Szentes- Csongrád települések kapcsolatáról, melynek rendszerét úgy kell fejleszteni, hogy a megye északi része gyorsabb fejlődésének  a motorja legyen. Hasonlóan jelentős mikró körzetté kell fejleszteni Sándorfalva-Kistelek térségét is –tette hozzá.

Mindenütt szükség van összefogásra, de a mezőgazdaságban különösen, kár hogy lejáratták a szövetkezés fogalmát, pedig a fejlődés érdekében egy jó értelmű szövetkezésre lesz szükség a jövőben.

Beszélt az egészségügyi ágazat gondjairól és eredményeiről. Kiemelte: a dr. Bugyi István kórház eddig is sok támogatást (eszközök, technológia fejlesztések) kapott, már most tervezik az újabb fejlesztéseket (erre 150 millió Ft. áll rendelkezésre), ami kedvező kormányzati elbírálás esetén  milliárdos beruházást tesz lehetővé.

 

Vélemény, hozzászólás?