Hírek Kiemelt hírek Térség

Fásítás a megye északi részén

Farkas Sándor, agrár-miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője az országos településfásítási program keretében szeptember 15-én Szegváron, Kossuth téren fákat ültetett, illetve beindította a településfásítási program Csongrád-Csanád megyei eseményeit.

Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd arról beszélt, hogy a nagyközség számára is fontos a fásítási program, egyrészt környezet- és klímavédelmi szempontból, másrészt a faültetés a jövőben vetett hit bizonyítéka is.

Farkas Sándor röviden vázolta az országos településfásítási program lényegét. Több mint 3 millió facsemete elültetésével mintegy 650 hektár új erdőt hoznak létre az Agrárminisztérium (AM), valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) együttműködésével, a program 2020 őszén – ezekben a napokban – indul el.

A négy elemből álló program egyik része a települések intenzív fásítását szorgalmazza, és ebben – pályázat útján – több megyei település is részt vehet.

Szegváron, a központi játszótéren 30 db, tíz-tizennégy centiméter törzsátmérőjű, kettő méter magas, három-négy éves, földlabdás fákat ültettek el. A tíz amerikai hárs, tíz ezüst hárs és tíz puszta szil csemetéket Farkas Sándor, Szabó Tibor György, a Délalföldi Erdészeti Zrt. (DALERD) munkatársai, a szegvári általános iskolások egy csoportja, szegvári lakosok ültették el.

 

Ezen a napon még hasonló programra került sor Csanyteleken és Kisteleken is.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4398643730206750

Vélemény, hozzászólás?