Kiemelt hírek Sport Szentes

Fedett OB arany és bronzérem a Maximus SE-nek!

Budapesten a BOK csarnokban került megrendezésre a 2019 évi Fedett pályás Atlétikai Bajnokság. A szentesi atlétákat Váradi Krisztina és Rakovszky Tibor képviselte a súlylökő számokban.
Kora délután került sor a női súlylökésre,ahol az egyre jobb formát mutató kiváló atléta Márton Anita győzelme borítékolható volt, mint ahogy a zalaegerszegi Veiland Violettától is reális elvárás a második hely. A dobogó harmadik fokáért viszont kiélezett küzdelem folyt Váradi Krisztina és az MTK olimpikonja Krizsán Xénia között. Az első három sorozatban  Váradi Kriszti volt a harmadik,majd a döntőben az ötödik sorozatban Krizsán Xénia túldobta Krisztit.  13,97 méteres dobására Váradi Krisztina még abban a sorozatban válaszolt 14,18-as eredménnyel. A hatodik sorozatban még ezen az eredményes is javított,végül 14,45 méteres eredménnyel szerezte meg a bajnoki bronz érmet.
A férfi súlylökők kora esti versenyében Rakovszky Tibor magabiztosan vezetett a hatodik sorozatig,ekkor az Ikarusz BSE versenyzője 17,06-os egyéni csúcseredményével átvette a vezetést. Rakovszky Tibinek már csak egy lökése volt. És szó szerint a verseny útólsó lökésével 17,16 méteres eredményével  visszaszerezte a bajnoki arany érmet.
Mindkét szentesi versenyző remek versenyzői erényeket mutatott fel és küzdeni tudásuk bajnoki érmeket hozott.
(F.: Benkő István, masz.hu)

Vélemény, hozzászólás?