Hírek Kiemelt hírek Szentes

Fejlődik a cég – erősödik a város (is)

Az alapvetően vízgépészeti és víztisztítási technológiákkal foglalkozó szentesi székhelyű Hydro-Kor Kft új beruházásba kezdett: berekháti telephelyükön egy új, mintegy 800 m2 -es raktárcsarnokot építenek, elsősorban saját termékeik tárolására, de akár bérraktározás céljára. A pályázatból megvalósuló létesítményhez kiépítik az odavezető utakat, az épület belmagassága pedig alkalmassá teszi targoncázásra is.
A program nyitó rendezvényét december 9-én tartották meg, ahol Őze László, a Hydro-Kor Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Beszélt a cég tevekénységéről, és az új beruházással kapcsolatos elképzeléseikről.
A cég a vízzel összefüggő ipari, kereskedelmi, szolgáltató és környezetvédelmi munkákat végez, továbbá a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikummal közösen szakképzést is folytat.
Főbb tevékenységi körükbe tartozik a szennyvíztisztítási, ivóvíz-kezelési, ipari víztisztítási technológiák, uszoda vízgépészeti technológiák tervezése, kivitelezése, valamint gépkocsimosók szennyvíztisztító berendezéseinek kivitelezése. Ezen túl foglalkoznak karbantartással, valamint fémszerkezetek, szűrőtartályok és gázmentesítők gyártásával is.
A gyártási és technológiai szerelési munkák során rozsdamentes, műanyag és szénacél anyagokkal egyaránt dolgoznak. Mérnöki és szerelő-csapatuk szakmailag magasan képzett, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberekből áll.
A tíz éve alapított Kft. az ország számos településén megjelent termékeivel, beruházások kivitelezésével, sőt már külföldi megrendeléseik is voltak.
Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője üdvözölte a cég új beruházását, mert fejleszteni kell, „előre felé kell lépni”. A kis-és középvállalkozásoknak nagy szerepe van az ország gazdasági céljainak megvalósításában, ezért igyekszik a kormány – pályázati úton – segíteni őket.
Felvetette, hogy a cég telephelyének közelében lévő, elhagyatott „Vízmű épületet” ideje lenni már felújítani, kérte ez ügyben a helyi összefogást is.
Beszéde végén gratulált a kft. vezetésének dolgozóinak.
Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnöke is gratulált a cég vezetésének és dolgozóinak, és megköszönte a kormány ez ügyben nyújtott kb. 150 milliós támogatását. Nagy erő van az ilyen vállalkozásokban, mint a Hydro-Kor Kft, támogatni kell őket. Egy település akkor erős, ha erősek a közösségei, főként a vállalkozásai, mert a vállalkozások tudják naggyá tenni a településeket. Kiemelte, hogy ez a cég is azok közé tartozik, akik foglalkoznak a szakembereik utánpótlásával, a fiatalok képzésével.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere egyebek mellett megköszönte a Hydro-Kor Kft.-nek a fejlesztést, mert így a város is fejlődik. Hangsúlyozta, hogy stratégiai jelentőségű a víz, és a jövőben még inkább az lesz, tehát érdemes a Kft.-t fejleszteni. Beszélt arról is, hogy a helyi Ipari Park már 90 %-ban beépült, és már annak bővítésén gondolkodnak.
Jókívánsága mellett ígéretet tett arra, hogy lehetőségeihez mérten a város támogatni fogja ezt a vállalkozást.
Fehér Csaba, református lelkész megáldotta az alapkövet, és mindazokat, akik sokat tesznek azért, hogy a cég fejlődjön, munkát adjon és eredményes legyen.
A beszédek végén a beruházás alapkövét a meghívott közéleti személyek helyezték el a létesítendő épület „bejáratánál”.
A vendégek egy rövid üzemlátogatáson is részt vettek.

Vélemény, hozzászólás?