Kiemelt hírek Szentes

Fél év alatt kivirult a szentesi Vadrózsa

Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében június 30-án rendezték meg a VI. Tiszántúli Népdalkörök Találkozóját, melyre előzetesen 18 műsorszámmal regisztráltak: népdalkörök és egyéni fellépők egyaránt színpadra léptek. Köztük volt a szentesi Vadrózsa Népdalkör.

Az alig fél éves múltra visszatekintő csoport 2017. november 25-én alakult (14 taggal), főként pedagógusok és nyugdíjasok részvételével. Ezalatt az időszak alatt már többször felléptek, szülővárosukon kívül például Óteleken, Újszentesen. Főként népdalokat adnak elő, de repertoárjukon szerepelnek műdalok (Balázs Árpádtól több is), vagy kétszólamú darabok.

Elérkezettnek látták az időt a megméretésre, ezért jelentkeztek a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség által rendezett minősítő népdalköri találkozóra. Ott a zsűriben Mizó Ferenc, a Magyar Kultúra Lovagja, valamint Molnárné Prjevara Nóra és Juhász Julianna a vásárhelyi zeneiskola tanárnői foglaltak helyet.

A dallam és a szöveg pontosságát figyelték, illetve hogy a népdalkörök a képességeikhez mérten választottak-e dalokat. Ezeknek a követelményeknek a figyelembevételével a bíráló bizottság Kiemelt Arany Minősítéssel ismerte el a Szentesi Vadrózsa Népdalkör produkcióját – egy karádi népdalcsokrot adtak elő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen nagyon örülnek az elismerésnek – mondta Vajdáné Balogh Ida, a népdalkör szakmai vezetője. Ez további munkára, éneklésre sarkallja őket: ezután még többet gyakorolnak, és további helyszíneken és találkozókon szeretnék – majd – minősíttetni magukat.

Emellett vállalnak fellépéseket is, hiszen ezek is hozzájárulnak fejlődésükhöz. Legközelebb július 6-án indulnak Gyergyóremetére, ahonnan kétnapos fesztiválra kaptak meghívást.

Rövid részlet a Vadrózsa Népdalkör egyik előadásából:

Szentesi Vadrózsa Népdalkör

Rövid részlet a Vadrózsa Népdalkör egyik előadásából:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. július 2., hétfő

 

Vélemény, hozzászólás?