Hírek Kiemelt hírek Szentes

Fél évszázad a cukrász szakmában…

Füsti Molnár Lajos cukrász méltán közismert személy Szentesen és térségében, hiszen generációk “nőttek fel” a fagylaltjain, süteményein. Mondhatjuk, írhatjuk: fogalommá, legendává vált az a szóösszetétel, hogy Füsti cukrászda.
Ahhoz, hogy ez így legyen, a mestercukrász 50 éven (fél évszázadon) keresztül végzett szorgos, lelkiismeretes, kemény munkájára volt szükség. S hogy miért választotta ezt a szakmát, és mi a kedvenc sütije – többek között erről is beszélgettünk:
A jubileum alkalmából – április 2-án – köszöntötte „ A Városért Emlékérem” kitüntetéssel is rendelkező mestert Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, és az ilyenkor szokásos ajándék mellett, egy erre az alkalomra készített plakettel elismerte szakmai munkáját. (Ezt a mester átadta fiának, Füsti Molnár Istvánnak, aki viszi tovább a tradíciót a kertvárosban található Füsti Cukrászdában.)
Ugyancsak a félévszázados, magas színvonalú szakmai munkája kapcsán köszöntötte Füsti Molnár Lajost, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének szakmai vezetője, Erdélyi Balázs.

Vélemény, hozzászólás?