Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Fellobbant az első láng

Advent első vasárnapján a hagyományok szerint megtelt a város főtere, a Városháza előtt a karácsonyfa mellett álló adventi koszorún a hit lila gyertyáját a Csongrádi Járási Hivatal vezetője, dr. Szubally Brúnó gyújtotta meg. Az ünnepi hangulatot pedig a Széchenyi István Általános Iskola diákjai fokozták műsorukkal. A tér a nyirkos hideg ellenére is megtelt ünneplőkkel.

navigate_before
navigate_next

A napközben esett hó igazi adventi hangulatot varázsolt Csongrád főterére, évek óta ennyien nem gyűltek össze az első gyertyagyújtásra, mint most. Ki forralt borral, ki meleg teával, ki forró csokival és friss, meleg kürtőskaláccsal várta a műsort. A Városháza erkélyéről a Csongrádi Fúvószenekar tagjai örvendeztették meg muzsikájukkal az ünneplőket. Ezután dr. Szubally Brúnó, a Csongrádi Járási Hivatal vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait.

Ezekben a napokban a legjobb gyereknek lenni – mondta a hivatalvezető –, a várakozás izgalma, a reményteli készülődés, a gyertyagyújtások átlényegítik a hétköznapokat, hogy ez a megelevenedő varázslat karácsony napjaiban beteljesedjék. Karácsonykor jó szülőnek lenni is: látni a gyerekek izgatottságát, érezni, hogy mi szülők mekkora teremtő erővel bírunk, és cserébe a semmihez sem fogható viszonzást kapjuk, gyermekeink szeretetét és boldogságát. Ilyenkor megéljük azt is, milyen jó egy gondoskodó közösséghez tartozni. karácsonykor mindannyian a lelkünknek kívánunk és remélünk valamit, amit csak az emberi kapcsolataink hívhatnak életre.

Az ünnepi gondolatok után a város adventi koszorúján dr. Szubally Brúnó meggyújtotta az első lila gyertyát, a hit gyertyáját. Az ünnepi hangulatot a Széchenyi István Általános Iskola 1., 3., 4., 5. és 6. osztályos diákjainak Az első adventi gyertya című műsora fokozta. A gyerekek felkészítői voltak: Fűri Melinda, Kratkovszkiné Polgár Abigél és Lakos Gabriella.

December 8-án és 9-én ismét kulturális programok várják az érdeklődőket a karácsonyi vásárban, december 10-én 17 órakor pedig a remény gyertyájának meggyújtására várnak mindenkit a szervezők, az ünnepi köszöntőt Bedő Tamás, Csongrád polgármestere mondja majd el.

Vélemény, hozzászólás?