Kiemelt hírek Szentes

Felolvasással, zenével „ünnepelték” a Bibliát

Szentesen a Kossuth téren, a Szentírás vasárnapja alkalmából szeptember 29-én a Jézus Szíve Katolikus egyházközség a társegyházakkal együtt Biblia felolvasást tartott, hogy minél több emberhez eljusson az Ige, illetve felhívja a hívek figyelmét a Szentírás tiszteletére, olvasására, ismeretére.

Minden évben szeptember utolsó vasárnapján ünnepli az egyház Szentírás vasárnapját. A Biblia védőszentjének, Szent Jeromosnak az ünnepéhez, szeptember 30-ához legközelebb eső vasárnapon a katolikus egyház különös figyelmet szentel a Szentírásnak.

Szentesen az utóbbi években már a felső párti római katolikus templom, é a város fő terén szervezi meg a Biblia felolvasást. Ezúttal is ökumenikus volt a program, amit többek között az is jelez, hogy a református és a katolikus általános iskola diákjai közül többen is felolvastak.

Újdonság volt az idén, hogy a felolvasások között Török István szegvári lakos, gitáron kísért egyházi énekekkel dicsőítette az Úrat. (A videón ebből láthat részleteket.)

Török István egyházi dalokat énekel

Felolvasással, zenével „ünnepelték” a Bibliát(Képmelléklettel)Szentesen a Kossuth téren, a Szentírás vasárnapja alkalmából szeptember 29-én a Jézus Szíve Katolikus egyházközség a társegyházakkal együtt Biblia felolvasást tartott, hogy minél több emberhez eljusson az Ige, illetve felhívja a hívek figyelmét a Szentírás tiszteletére, olvasására, ismeretére.Minden évben szeptember utolsó vasárnapján ünnepli az egyház Szentírás vasárnapját. A Biblia védőszentjének, Szent Jeromosnak az ünnepéhez, szeptember 30-ához legközelebb eső vasárnapon a katolikus egyház különös figyelmet szentel a Szentírásnak.Szentesen az utóbbi években már a felső párti római katolikus templom, é a város fő terén szervezi meg a Biblia felolvasást. Ezúttal is ökumenikus volt a program, amit többek között az is jelez, hogy a református és a katolikus általános iskola diákjai közül többen is felolvastak. Újdonság volt az idén, hogy a felolvasások között Török István szegvári lakos, gitáron kísért egyházi énekekkel dicsőítette az Úrat. (A videón ebből láthat részleteket.)A felolvasáson résztvevők kisebb, erre az alkalomra szánt ajándékokat kaptak a szervezőktől. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3108599475877855

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. szeptember 30., hétfő

A felolvasáson résztvevők kisebb, erre az alkalomra szánt ajándékokat kaptak a szervezőktől.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3108599475877855

Vélemény, hozzászólás?