Kiemelt hírek Szentes

Felsőpárti Szeretethíd – nagy célokért

A Szentes-Felsőpárti Református gyülekezet az idén is megrendezte a „Szeretethíd – Kárpát-medencei református önkéntes napok) helyi programját. Az eseménynek az volt a célja, hogy önkéntesként közösen tegyünk egymásért, és a gyülekezeti közösségért, valamint a teremtett világért.

A jelentkezők május 22-én és 23-án a szentesi református közép-temetőben rendezték a környezetet, az 1900-as évek elején keletkezett (kopjafás) sírok környékén. Nagy munkát jelentett a bozót irtása, a temető kerítésének tisztává tétele.

A munkában résztvevő Gilicze Andrásné tiszteletes asszonytól megtudtuk, hogy már egy évtizede minden esztendőben, más-más céllal részt vesznek ebben a Kárpát-medencei akcióban. Volt, amikor egy-egy (rászoruló) családon segítettek, máskor fontos célokat szolgáló közterületeket tettek rendbe.

Ezúttal egy régi elképzelésük megvalósulásának alapjait kezdték el megteremteni. A Szentes Közép-temetőben egy „parkot” szeretnének létrehozni, korszerű ravatalozóval, temetkezési helyekkel. Ennek a területét készítették elő arra, hogy speciális gépekkel kialakíthassák a park kialakításának első fázisát.

A két nap során mintegy 35 ember vágta a bokrokat, metszette a fákat, hordta a gallyakat. Ezt követően (gépekkel) bezúzzák a növényi hulladékot, sziklakertnek rendezik el a helyszínen található nagyobb köveket, megmentik és kezelik a kopjafákat, a talajt pedig elsimítják.

Ezekben a feladatokban sok segítséget kapnak Kiss Ferenctől (Városgazdálkodási Nkft.), aki már eddig is támogatta a gyülekezet céljainak megvalósítását.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3885524741518654

Vélemény, hozzászólás?