Kiemelt hírek Szentes

Félszáz gyermek látogatta meg a helyi madármentőket

A szentesi Madármentő Állomáson gólyaóvodába csöppentek a városi, és az Ópusztaszerről érkezett csoportok. Az intézményben jelenleg 14 gólya lábadozik, van, aki sérültként, van, aki fiókaként érkezett.

A csoportok a mai napon (július 31.) látogatóba érkeztek az intézménybe, ahol egyrészt megtekinthették a bent lévő madarakat, másrészt Katona Mihály ornitológus előadásán is részt vehettek.

Az oktatóterem gyorsan megtelt, hiszen egyszerre 50 gyermek foglalta el a helyét és (és a nagy hőség ellenére) kíváncsian hallgatták az előadást, de voltak, akik szívesen vettek részt a mai napon beérkezett dankasirály ellátásában, valamint kezelésében.

A nyári szünet időszakában a szentesi Madármentő Állomás szeretettel várja a látogató csoportokat, valamint a kedves látogatókat. Az intézmény működésének megtekintése a továbbiakban is előre történő bejelentkezés alapján történik.

A 2020-2021 tanévben a megszokott oktatási rendben, tanóra keretében várják az iskolásokat, valamint óvodásokat, részükre az oktatás természetesen ingyenes.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4174236562647469

Vélemény, hozzászólás?