Kiemelt hírek Szentes

Felújítják a kápolnát

Szentesen, a Kálvária temetőben felújítják a szecessziós kápolnát, melyet 1908-ban ifj. Bene István építész tervei alapján, id. Bene István kőműves vállalkozó kivitelezésében építettek fel.

A rekonstrukciós munkákat már néhány héttel ezelőtt megkezdték, mivel akkor az időjárás kedvező. A műemlék épületet felállványozták, kívülről-belülről szorgosan folyik a munka. A terveket – az engedélyeztetési hivatalokon túl – jóváhagyta a megyei püspökség is. Az elképzelések szerint teljes egészében felújítják az épületet, amit lehet (és kell) korszerűsítenek.

A Szent Anna Egyházközség már több éve éve gyűjtést kezdeményezett a kápolna javára, amelyet most teljes egészében erre a célra fordítanak. Továbbá a felújítást anyagilag is támogatja Szeged-Csanádi Egyházmegye, és a Szentes Városi Önkormányzat is.

Az Egyközségi Képviselőtestület több tagja is kérte, hívjuk fel a hívők, és az önkéntes adakozók figyelmét arra, hogy a gyűjtést tovább folytatják, és ha lehet, támogassák a Kálvári Kápolna felújítását, ugyanis a munkák során addig nem várt feladatok megoldása is szükségessé vált.

Végezetül a felújítás befejezésére is rákérdeztünk: „mivel az épület az idén lesz 110 éves, ez év nyarán szeretnénk a szép kis kápolnát átadni híveinknek és a lakosságnak”.

Képek (F.: Nagy Zs.)

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?