Hírek Szentes

Felújítják az I. világháborús emlékművet

Szentesi I. vh-s emlékmű

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum ez év júniusában pályázatot írt ki a magyarországi temetkezési helyen található I. világháborús hadisírok és emlékművek rendbetételére, felújítására, helyreállítására. A pályázat keretében az elhanyagolt, forráshiány miatt nem megfelelően gondozott temetkezési helyeken található I. világháborús hadisírok és emlékművek állagmegőrző karbantartására és felújítására nyílt lehetőség, így segítve elő a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló magyar és európai identitás erősítését.

A pályázathoz csatlakozott a Szeged-Csanádi Egyházmegye, és 32 188 567 Ft támogatást kapott. A pályázati forrásból a Battonyai-, a Gyulai-, a Kunszentmártoni-, a Makói-, a Szeghalmi és a Szentesi Római Katolikus temetőkben 366 sírt és 3 emlékműveket tud renováltatni.

A Szentesi Kálvária temetőben, a 7178-as helyrajzi szám alatt található, és 1923-ban épült, I. világháborús emlékmű felújítása megkezdődött, a munkákkal jól haladnak. Az elképzelések szerint az emlékmű teljes egészében megújul, továbbá rendezik a környezetét, és lehetővé teszik a kornak megfelelő színvonalú látogatási feltételeket.

A munkákat legkésőbb 2017. december 31-ig befejezik.

Képgaléria:

Szentesi I. vh-s emlékmű
Szentesi I. vh-s emlékmű
Néhol ennél nagyobb gazból kellett kiszabadítani az emlékmű részit.
Szentesi I. vh-s emlékmű
Szentesi I. vh-s emlékmű
Szentesi I. vh-s emlékmű
navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?