Kiemelt hírek Sport Szentes

Felújították a futópályát

A Szentes Városi Sportközpont mindig is nagy figyelmet fordított a Pusztai László Sporttelep létesítményeinek az állagmegóvására, az anyagi lehetőségek függvényében pedig a fejlesztésére is. Az állítást számos példával igazolhatnánk, de most inkább a legújabb fejlesztésre, a centerpályán található, és a több évtizedes múlttal rendelkező futópálya felújítására fókuszálunk.
Ez a téma már évek óta foglalkoztatja a sportvezetőket, akik nagy fontosságot tulajdonítanak az atlétikának, mint alap-sportágnak. Az idén megteremtődtek az anyagi források, és a helyi önkormányzat jóvoltából mintegy 10 millió forintból sikerült megvalósítani az elképzeléseket.
A 400 méter átmérőjű salakos futópálya belső szegélyövet kicserélték, a salakos felület felső rétegét leszedték, majd fellazították, kiszintezték, majd feltöltötték 4-5 cm új (0,3-0,6-os) salakréteget. Összesen 182 tonna salakot dolgoztak be.
A kivitelező elvégezte a feladatát, viszont vannak még ’”utómunkálatok” (tömörítés, locsolás, felfestések stb.), melyeket a következő napokban a Sportközpont munkatársai, és az általa felkért szakemberek végeznek el.
A felújítás – nem titkoltan – az augusztus 26. és 29. között Szentesen (és Szegváron) rendezendő VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok elnevezésű rendezvény atlétikai számainak lebonyolítására készül el. Természetesen azt követően a helyi iskolák, szakosztályok, sportegyesületek is használhatják a futópályát.
Lehet, hogy egy kép erről: fű
A Sportközpont kéri a sportolókat, hogy egyelőre ne használják a futópályát, hiszen még nincs kész teljesen. És elkészülte után pedig vigyázzunk rá, csak rendeltetésszerűen használjuk!

Vélemény, hozzászólás?