Kiemelt hírek Szentes

Felújították az Üdülőközpont panzió házait

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Polgármestere és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft. ügyvezetője Dr. Kerekes Valéria május 29-én sajtótájékoztatót tartott, melynek során ismertették a Szentesi Sport- és Üdülőközpont felújított panzió házait, a korszerűsítés „háttér-adatait”.

Az Üdülőközpont több féle szálláslehetőséget kínál a vendégeinek: a 2017-ben épült modern pihenőházakat (8 épület), apartmanházakat (5 épület, 10 lakrész) és faházakat (4 épület) is, most már új, korszerű, többségében négyágyas panziókat (15) is ajánlanak a Szentesre látogatóknak. (Az üdülőházak mellett kempingezésre is lehetőség nyílik (150 fő), akár sátorral, lakókocsival vagy lakóautóval érkező vendégek részére.)

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Kisfaludy program keretében önkormányzati és saját forrásokkal kiegészítve mintegy 100 millió forintból újítottak fel 15 házat, melynek során a mai kor színvonalának magas szinten megfelelő panziókat sikerült kialakítani. Megjegyezzük, hogy köztük van egy mozgássérült vendégek fogadására is alkalmas speciális épület is.

A felújításra a szerződést az elmúlt év végén írták alá, és május végére elkészültek a munkálatokkal. Vannak már bejelentkezett panziós vendégek, de vannak üres helyeik is.

Elhangzott az is, hogy még lassan indul be az intézményben az idegenforgalom, de az elmúlt évek tapasztalatait is figyelembe véve július, augusztus hónapokban már telt házra számítanak. Olyan szolgáltatások bevezetésén dolgoznak, hogy ezt a két hónapot kibővítsék, „megnyújtsák”.

Jelenleg a nyitott medencék üzemelnek, de dolgoznak azon, hogy amikor a járványügyi helyzet engedi, a melegvizes medencéket is üzemeltessék. Azok nagyobb mértékű felújítását is tervbe vették, de ahhoz „még kell egy-két év”.

Elképzeléseik között szerepel az is, hogy a közeli jövőben (akár még az idén) erre a célra alkalmas pályázat benyújtásával megkezdjék a felújításra szoruló faházak korszerűsítését is.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3908442249226903

Vélemény, hozzászólás?