Kiemelt hírek Szentes

Felvidéken járta a református iskola diákjai

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével 3,4 millió forintos pályázati támogatásból öt napos felvidéki tanulmányi kiránduláson vehetett részt a Kiss Bálint Református Általános Iskola 51 hetedikes diákja és hat kísérőtanára. Április 26-30. között bebarangolták Szepes és Gömör meseszép tájait, s eljutottak a Magas-Tátra kirándulóhelyeire is.

Fülek, Rozsnyó, Mikszáthfalva, Lőcse, Igló, Késmárk, Szepesszombat, Szepescsütörtök, Betlér, Krasznahorka, Kassa voltak a főbb megállók. Egy kicsiny magyar falu, Rapp iskolájába is ellátogattak, s ajándékul mesekönyveket, képes albumokat és Szentest bemutató kiadványokat vittek a 35 fős kis iskola tanulóinak, tanárainak.

Az út során megcsodálhatták a világ legmagasabb faoltárát Lőcsén, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű várát Szepesen, a Gombaszögi cseppkőbarlang óriásira megnőtt szalma- cseppköveit. Érdekes volt a Szürkeszakáll domb oldalában lévő kis gejzír is.

Megkoszorúzták Rákóczi fejedelem sírját Kassán a dómban, Andrássy gróf és feleségének síremlékét Krasznahorvaváralján, megemlékeztek Mikszáthfalván a nagy magyar író munkásságáról. A fejedelem száműzetésére emlékeztek a kassai Rodostónál.

Íjászbemutató és a Csorba-tónál és a Szédelői-völgyben tett túra tette felejthetetlenné az élményt.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2714605608610579

Vélemény, hozzászólás?