Kiemelt hírek Szentes

Felvidéken jártak a református diákok

A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola hetedikes diákjai a Határtalanul! program HAT-17-01-2017-00019 számú projektje keretében Szent László királyunk nyomában a Gömörben és a Szepességben címet viselő felvidéki körutazáson vettek részt 2018. április 25-29. között.

Az út során felkeresték a Szepesség és Gömör történelmi, irodalmi emlékhelyeit és megismerkedtek a környék természeti értékeivel is.

Füleken a helyi magyar iskola diákjaival találkozva indult a program, majd megnézték a várat. Az elkövetkezendő napokban jártak Rozsnyón, a Gombaszögi cseppkőbarlangban, Krasznahorkán, az alsósztregovai Madách-kúrián, a betléri kastélynál. Megcsodálták a romjaiban is impozáns Szepes várát, Szepescsütörtök és Lőcse gyönyörű templomait és Igló hangulatos főterét.

Túrát tettek a Szádelői völgyben és a Magas-Tátrában, a Csorba-tónál. Itt még egy kis hógolyózásra is sor kerülhetett! A hegyi túrán felkeresték a Csontváry festményeiről híres Tarpataki vízesést is. A kirándulás Kassa látnivalóinak megtekintésével zárult.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

A támogatásért a szervezők köszönetet mondanak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek.

Vélemény, hozzászólás?