Hírek Kiemelt hírek Szentes

Fényélmények a Galériában

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében január 4-én a Tokácsli Galériában nyitották meg Szűcs Árpád szegedi festőművész tárlatát. A jellegzetes, egyéni stílusú, a fényélmények képi megfogalmazására törekvő alkotásokat dr. Szűcs Judit ny. múzeumigazgató ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Már művészi pályája elején nyilvánvaló volt, hogy “Képei összetéveszthetetlenek. Rejtett sugárzásuk, motívumaiknak tökéletesen csiszolt egysége azonnal megérezteti, hogy egy mélyen érlelődő, pályáját nagy önfegyelemmel járó művész festette őket.” (Akácz László)

Szűcs Árpád képei a békét, a szeretetet és a szépséget tükrözik, sajátos technikáját még ma is „csodálják” pályatársai. Művein a forma és a technika, a mondanivaló és a kifejezési lehetőség szerencsésen találkozik. A pointillistának tartható stílusa a legjobb hagyományokat követi, az alkotó lelkéhez és kezéhez igazítva.

Képeivel 1958-ban szerepelt először tárlaton. Első egyéni kiállítását mestere és atyai barátja, Vinkler László nyitotta meg 1965-ben. Élete folyamán több tárlata volt Szegeden és Vásárhelyen, kiállított Csongrádon, Szentesen, Jászberényben, Sárváron, Szekszárdon, Gyulán, Nyíregyházán és Budapesten.

Szegeden élt (több mint fél évszázadot) és alkotott. Közel két évtizedig tanított különböző iskolákban rajzot és művészettörténetet, majd hasonló ideig a Móra Ferenc Múzeum restaurátora volt. Szegváron több nyáron át Alkotó tábort vezetett, sokaknak adott iránymutatást képzőművészeti pályájuk elindulásakor, és persze közös alkotói élményt.

A kiállítás megnyitón klarinéton közreműködött Páger Gréta.

A tárlat január 27-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Képgaléria (f.: Lantos Imre)

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?