Hírek Kiemelt hírek Szentes

Fergeteges és nagy ovációval fogadott előadás a színházban

A szentesi Tóth József Színházban április 21-én adta elő az Örkény Színház a ‘Tóték’ című előadásukat, Mácsai Pál rendezésében.
A körülbelül fél éve (először online) bemutatott produkció itt már egy teljesen kiforrott előadásként hatott, bár a színészek mimikája, mozgása némi folyamatosan frissülő, improvizatív hatást (is) keltett.
A Csuja Imre, Pogány Judit, Takács Nóra Diána, Epres Attila, Ficza István által előadott darab összességében fergetegesre sikerült, a közönség nagy ovációval köszönte meg a művészek játékát. Nem volt olyan néző, akivel később az előadásról beszélgetve ne szuperlatívuszokban beszélt volna a színészek játékáról, az előadásról.
Szerintem magát az Örkény István művet sokan ismerik, a darabot is többen láthatták (itt telt ház volt), ezért csak egy nagyon rövid videóval és néhány képpel idézzük vissza a szentesi előadást.
(Csak zárójelben jegyezzük meg: jól bevált a szentesi színházat működtető Békéscsabai Jókai Színház vezetőinek az az elképzelése, hogy a bérletes előadásokon kívül havonta két, az ország más településein már sikert aratott darabot hoznak Szentesre. )

Vélemény, hozzászólás?