Kiemelt hírek Szentes

Festmények színei vallanak az alkotójukról – kiállítás a könyvtárban

A Szentesi Városi Könyvtárban szeptember 7-én egy festmény kiállítással kezdődött meg a 2018/2019-es közművelődési szezon. Sallainé Gresó Klára, az intézmény vezetője erről is beszélt, amikor köszöntötte a megnyitóra érkezett vendégeket.

A szentesi és környékbeli festőket tömörítő Paletta alkotókör és a Sziklay csoport néhány tagjának munkáiból válogatott kiállítás Sziklay Sándor, megyei alkotói díjas festőművész nyitotta meg.

Bemutatta mindkét csoport megalakulásának és életének történetét, és beszélt az általa fontosnak tartott, időszerű művészeti kérdésekről. Elmondta, hogy nem tanítványainak tekinti a kiállítóknak, hanem festőtársnak. Beszélt a kiállító társakkal kialakult művészi viszonyáról, a mindennapi munka sokszor nehéz pillanatairól.

Több példán keresztül érzékeltette, hogy szerinte nincs amatőr festő, mert az alkotás minősíti az alkotóját. Vannak jó képek, és vannak kevésbé jó képek. Polemizált a modern és a posztmodern festészetről, azok kapcsolatáról.

Ezen a tárlaton dr. Apró Ferencné, Hossó Nóra, Kispálné Fejes Erzsébet, Kulbert-Takács Hajnalka, Nagy Imre, Pozsár Éva Szaszkó József és Túri-Kiss Tünde festményei láthatók.

A tárlat október 3-ig tekinthető meg  a könyvtár nyitvatartási idejében.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?