Kiemelt hírek Szentes

Festményekkel ajándékozták meg a Madármentő Állomást

Augusztus utolsó hétvégéjén Póka György gyulai festő, grafikus látogatott el a szentesi Madármentő Állomásra. Megtekintette az intézményt, bepillantást kapott az itt folyó tevékenységről. A képzőművész-tanár elismerően szólt a tapasztalatairól, és köszönetét fejezte ki az itt végzett odaadó munkánkért. Elismeréseként pedig a saját maga készített festményeivel ajándékozta meg a szentesi Madármentő Állomáson a vezetőjét és önkénteseit.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés

Póka György a szegedi egyetemen szerezte rajzszakos diplomáját, tanulmányai befejeztével Gyulán lett rajzpedagógus. Már 1964-től kiállító művész, grafikai alkotásait – fekete-fehér és színes fa- és linómetszetek, ex-librisek -, valamint nyomdafestékkel készült táblaképeit a 70-es, 80-as években főként az alföldi régió városaiban mutatta be egyéni és kollektív tárlatokon.

A képen a következők lehetnek: égbolt és felhő

Beszélgetés közben Nagy Tímea, az állomás vezetője elmondta: a hivatástudat élteti, hogy segítsen az elesett madarakon, a természetben élő állatokon. Legalább ennyire fontosnak tartja azt is, hogy a munkája során szerzett tapasztalatokat is messzemenően felhasználva, a természet szeretetére, gondoskodásra nevelje a térség gyermekeit.

Vélemény, hozzászólás?